Energie verbruik bedrijven

Het energieverbruik van overheids- en bedrijfsgebouwen moet worden teruggedrongen. Dat is de mening van een meerderheid van de bewoners van de tien grootste steden van Nederland.

Dit blijkt uit het Smarter Cities onderzoek van IBM. Aan het onderzoek deden ruim 1000 inwoners mee. Het gaat om bewoners van onder meer Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Van de respondenten vindt 67 procent dat hun stad zuiniger met energie moet omgaan. Daarbij geeft 73 procent van de stedelingen aan zelf ook wel zuiniger met water en energie te willen zijn. Voorop daarbij staat de kosten van energiegebruik te drukken. Slechts 1 procent van de ondervraagden zegt minder energie en water te willen gebruiken puur om het milieu te sparen. Alle andere respondenten gaven aan dat het kostenaspect een belangrijke rol speelt in eventuele besparingen op hun gebruik van energie en water.
Verder blijkt uit het onderzoek dat 60 procent van de stadsbewoners grote waarde hechten aan voldoende parkeerplekken in hun woonplaats. Een stad met slimme wegen en straten, heeft de voorkeur van 63 procent van de respondenten.

Ga naar archief
sluiten Twitter