Thermografisch Onderzoek

 

Er zijn verschillende benamingen voor een Thermografisch Onderzoek. Het is hetzelfde als Infrarood en Warmtebeeld fotografie.

Het is mogelijk om via warmtebeeld (= infrarood) opnamen vast te stellen waar zich (ernstige) temperatuurverschillen voordoen. Aan de hand van deze beelden kan precies worden vastgesteld waar het probleem zit. Denk bijvoorbeeld aan isolatiefouten, gleuven en kieren, koudebruggen en lekken in dubbele beglazing. De temperaturen worden omgezet in kleuren, waardoor onmiddellijk de probleemgebieden zichtbaar worden.

Op de bovenste rechter foto ziet u de voorzijde van een woning, waarbij duidelijk het verschil te zien is tussen de enkelglas deur en het dubbelglas raam, waarbij het bovenliggende klapraampje er duidelijk opvalt.

Geheel links onder op de foto is een gebarsten steen te zien, en achter de tuinstoelen wordt duidelijk, dat de radiator binnen niet is voorzien van isolatiefolie.

Op elke foto kan de temperatuur via een computerprogramma naderhand worden vastgesteld. De rechtse balk geeft aan in welk temperatuurgebied is vastgelegd.

Het “lezen” van een dergelijke foto dient door een hiervoor opgeleide medewerker te worden gedaan, omdat rekening moet worden gehouden met de verschillende emissiewaardes van materialen, reflecties van omliggende objecten, wind, luchtvochtigheid enz.

Bij het vaststellen van energieproblemen is de thermografie een spectaculair en zeer bruikbaar hulpmiddel. Bij de toepassing hiervan zijn wij u graag van dienst.

 

 

 

 

 

 

 

sluiten Twitter